پایگاه اطلاع رسانی تخصصی عاشورا پژوهي
آثار و بركات عزادارى و گريه بر سيدالشهداء (ع)


فضائل امام حسين (ع) - برکات |
سخنى پيرامون عزادارى و گريه بر سيدالشهدا (ع)
«گريه» مظهر شديدترين حالات احساسى انسان است، و علتها و انگيزههاى مختلفى دارد كه هر يك از آنها نشان دهنده حالتى خاص است . در روايات ، بعضى از انواع گريه تحسين شده و از صفات پسنديده بندگان پاكدل خداوند به حساب آمده است ، و بعضى از انواع گريه مذموم شمرده شده است .
آثار و بركات فردى سيدالشهداء (ع)


فضائل امام حسين (ع) - برکات |
1- چراغ هدايت و كشتى نجات
من آن نورم كه در شبهاى تاريك
چراغ رهنماى كاروانم
در اين دريا منم آن ناخدايى
كه كشتى را به ساحل مىرسانم
روايت شده كه امام حسين (ع) فرمود: «خدمت رسول خدا (ص) شرفياب شدم در حاليكه ابى بن كعب هم آنجا بود. حضرت رسول اكرم (ص) فرمود: مرحبا به تو ، اى ابا عبدالله ، اى زينت آسمانها و زمين . ابى گفت : چگونه او زينت آسمانها و زمين است در صورتى كه كسى غير از تو چنين نيست؟ حضرت فرمود: اى ابى ، قسم به كسى كه مرا به حق به نبوت مبعوث كرد، حسين بن على در آسمان بزرگتر از روى زمين است، و همانا بر طرف راست عرش الهى نوشته شده است كه او چراغ هدايت و كشتى نجات است » . 1
آثار و بركات مرقد شريف سيدالشهداء (ع)


فضائل امام حسين (ع) - برکات |
سخنى پيرامون مرقد سيدالشهدا (ع)
اگر چه قبر حقيقى سيدالشهدا (ع) در دلها و قلبهاست كه بناى آن از دوران كودكى در سرزمين دل شيعيان و عاشقانش گذارده شد؛ اما مرقد شريف آن حضرت همواره از آثار و بركات متعددى برخوردار بوده است .
ضريح مقدس و حرم مطهر امام حسين (ع) يادگارى از جان نثارى و فداكارى او و يارانش در راه خدا مىباشد. مرقدى كه جاى عترت آدميان براى ابد و دوام خواهد بود، و سزاوار است كه اين بارگاه شريف و غمانگيز و شور آفرين، همواره زيارتگاه مردم جهان شده و انسانها ، فداكارى و عشق و صفا را از خفتگان اين مرقدهاى شريف ، سرمشق گيرند.
حرم حسين كعبه دلهاست . و اين كعبه طوافگاه زائران و قبله اميدواران و دارالشفاى دردمندان و پناهگاه توبه كنندگان و گنهكاران است.
امام حسين(ع) و علم به شهادت


فضائل امام حسين (ع) - آزادگي امام حسين (ع) |
نورالدين شريعتمدار جزائرى
از باورهاي پرسشانگيز شيعه، علم امام حسين(ع) به شهادت خود و يارانشاست. اين پرسش در بارة علم ديگر امامان به شهادتشان نيز گفته ميشود؛ چرااميرالمؤمنين(ع) که ميدانست به شهادت ميرسد به مسجد رفت و به نماز ايستاد؟ وامامحسن(ع) چرا آب زهرآلود را نوشيد؟ و گاهي فراتر از موضوع شهادت، از علم پردامنةپيامبر و امامان به گذشته و آينده و امور پنهان پرسش ميشود که گسترة اين علم تا چهمقدار است و اين که آيا پيامبر و امام همه چيز را در هر حال و در هر زمان ميدانند و ياعلم آنان شروط و قيودي دارد و بخشي از امور از آنان پوشيده مانده است؟
در اين نوشتار، تلاش بر اين است با نگاهي گذرا در آغاز، علم پيامبر و امام رابررسي نماييم. سپس پرسش دربارة با علم به شهادت را پاسخ گوييم.
گستره علم پيامبر و امام
شهادت وعلم امام حسین علیه السلام


فضائل امام حسين (ع) - آزادگي امام حسين (ع) |
تاملى در رساله علامه طباطبايى در مورد نهضت سيدالشهدا
علم امام چيست و تا چه حدى مىباشد ؟آيا امام علم به مرگ خود دارد که چگونه و به چه طريق کشته خواهد شد؟حتى علم به ساعت و شب يا روز مرگ خود دارد ؟امام به موجب اخبار کثيره مقامى از قرب دارد که هر چه را بخواهد به اذن خدا مىتواند بداند و ازآن جمله است علم به تفصيل مرگ وشهادت خود با جميع جزئيات آن واين مسئله هيچ گونه محذورى از راه عقل ندارد واز راه شرع نيز رواياتى است که هر يک از ائمه لوحى از جانب خدا دارد که وظايف خاصه وى در آن ثبت شده است ودر عين حال به حفظ ظواهر حال و راه ورسم زندگى ماموريت دارند واز اينجا پاسخ شبههاى که گاهى وارد مىکنند روشن مىشود و آن اين است که اقدام نمودن به خطر قطعى عقلانى نيست، يعنى انسان به کارى که مىداند خطر قطعى و خاصه خطر جانى قطعى براى وى دارد به حکم عقل خود هرگز اقدام نمىکند پس چگونه متصور است امام که اعقل عقلاءاست به کارى که مىداند مرگ و شهادت او را در بردارد اقدام کند؟ اصولا انسان به کارى که خطر قطعى او را مىداند به اختيار خود اقدام نمىکند علاوه بر اين امام چگونه مىتواند راضى شود که خود را به اختيار خود به دهان مرگ و نابودى اندازد وعالم انسانيت را از برکات وجودخود محروم سازد؟